Wednesday, December 13, 2006

Microsoft brengt zijn XNA Game Studio Express vandaag uit






Begin dit jaar maakte Microsoft bekend zijn XNA Games Studio Express toegankelijk te maken voor jonge aspirerende gameontwikkelaars die met behulp van hun retail Xbox 360 ook willen proberen in de gamesindustrie te belanden. Ze ontwikkelde een programma waarmee gamers hun code kunnen schrijven in het speciale (en gratis) XNA Games Studio Express om deze vervolgens meteen op hun Xbox 360 af te spelen om te kijken wat het resultaat is geworden. Om de service op te zetten en deze jonge gameontwikkelaars hun creaties met elkaar te laten delen is er wel een XNA Creators Club abonnement nodig dat 99 euro/dollar per jaar kost. Hiervoor krijg je dan ook goede ondersteuning en toegang tot de creaties van andere ontwikkelaars en een plek om te discussiëren met andere abonnees.

XNA Games Studio Express is te downloaden op deze website, maar alleen met je Xbox 360 te gebruiken als je je ook abonneert de XNA Creators Club en het speciale programma op je Xbox 360 van de marktplaats haalt. Deze abonnementen zijn in verschillende vormen op de Xbox Live marktplaats te koop en kosten zo’n 99 euro/dollar voor één jaar lang toegang tot de service. Natuurlijk is dit bedrag voor aspirerende ontwikkelaars een schijntje, als je vergelijkt wat het grote uitgevers en ontwikkelaars kost om speciale ontwikkelstations te kopen voor de Xbox 360. Het is namelijk mogelijk om met de gelimiteerde C# code die gebruikt wordt voor het systeem eigen Xbox Live arcade titels in elkaar te zetten en misschien wel, te verkopen.

We zijn bijzonder benieuwd hoe dit zich allemaal gaat ontwikkelen en wat voor talent zich ontpopt uit het werken met XNA Games Studio Express. In ieder geval is er voor de ambitieuze ontwikkelaars alvast een toernooi aangekondigd op DeamBuildPlay.com, waar de meest innovatieve creaties beloond worden en misschien wel in productie genomen worden! Een goede manier om jezelf op de kaart te zetten in de wereld van de gamesindustrie. Heb je interesse? Lees dan door op Msdn.com/XNA. Ben je en professionele ontwikkelaar, dan kun je altijd overgaan tot aanschaf van XNA Games Studio Professional, maar dat zal je heel wat kosten.

No comments: